Köp- & leveransvillkor - Vattenrening - vi är experter inom området

Köp- & leveransvillkor

Priser

Moms ingår i priset med f.n. 25%. Vid leverans utanför EU visas priser exkl. moms.

Betalningsalternativ

Om Ecster

Vi samarbetar med Ecster som erbjuder betallösningar för både e-handel och fysisk butik. Ecster är ett helägt dotterbolag till Handelsbanken.

Ecster Pay

I samarbete med Ecster erbjuder vi faktura, delbetalning och kortbetalning genom e-handelskassan Ecster Pay.

Genom att använda kassan godkänner du Ecster Pays användarvillkor. Genom att klicka på ”Genomför köp” accepterar du betalningsansvar, villkor för valt betalsätt samt godkänner våra köpvillkor.

Hantering av all information i Ecster Pay sker krypterad med SSL.

Delbetalning

Ibland kan det kännas bra att inte ta hela kostnaden på en gång. Med delbetalning från Ecster betalar du alltid i en takt som passar dig.

Villkor för delbetalning

Faktura

I vår butik har du möjlighet att välja faktura och betala hemma i lugn och ro.

Fakturavillkor 

Kortbetalning

Vi erbjuder kortbetalning med Visa, Mastercard och Maestro. Ingen avgift tillkommer för betalning med kort.

Villkor för kortbetalning

 

Leveranstid

Normal leveranstid är cirka 3-7 arbetsdagar. Exakt leveranstid får du efter beställning.

Leveranssätt

Vi samarbetar med flera olika speditörer men vanligtvis skickar beställningar med Postnord & DHL. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.
Varorna levereras till den adress som ni angivit vid beställning vanligtvis utan kvittens. Föravisering av leverans sker via SMS.
I de flesta fall skickas varorna i flera kollin och det kan hända att något kolli levereras en annan dag än övriga kolli.
Saknas något i leveransen skall detta anmälas till oss inom 7 dagar.

Frakt

Vi levererar alltid fraktfritt förutom vid leverans utanför Sverige då tillkommer fraktkostnad på 800 kr.

Reklamation och returrätt

På offererad utrustning lämnar vi fyra års garanti på material, rening och funktion. Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar.

Vi garanterar att halterna av de ämnen som våra filter är avsedda att filtrera bort hamnar under gällande gränsvärde för anmärkning i Livsmedelsverkets allmänna råd.
De drift- samt skötselinstruktioner som medföljer våra filter skall följas för att garantin skall gälla.

Förutsättningarna avseende t.ex. råvattnets kvalité som rådde vid offertförfrågan får ej ha ändrats samt så måste pumpkapaciteten för filtrets spolbehov uppfyllas.
Vår produktgaranti omfattar ej eventuella arbetskostnader som kan uppstå vid byte av komponenter eller filter.
Delar, som genom hantering eller normalt slitage är utsatta t.ex. injektorer, kolvringsats, filtermassor och övriga slitdetaljer omfattas inte av garanti.
Garantin gäller inte om produkten används vårdslöst.

Ångerrätt

Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits. (Gäller ej vid specialbeställda varor)
Returfrakt betalas av köparen.
Öppnade filtermassor återköpes ej av hälso- och hygienskäl.
Ni har rätt att öppna och undersöka varornas egenskaper och funktion. Vid återköp av vattenfilter som varit inkopplat och testkört görs avdrag för värdeminskning.

Vi följer Konsumentverkets rekommendationer se: Konsumentverket.se

Skador på paket och ej uthämtade paket

Upptäcker du skador på paketet skall du inom 7 dagar anmäla detta till oss och göra en skadeanmälan. Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till transportföretagets hantering, skall du kontakta oss inom 7 dagar och göra en skadeanmälan.

Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 1 mån., brev 14 dgr), så fakturerar vi dig 350 kr för vårt arbete med hantering av varorna samt 10% av orderbeloppet.