FAQ - Vattenanalyser - Vattenrening - vi är experter inom området

FAQ

Vattenanalyser

Vad är viktigt att tänka på när jag ska utföra provet?

Det är viktigt att du följer provtagningsinformationen som medföljer och ser till att fylla i och bifoga det underlaget som du finner i provlådan.

Hur länge kan jag vänta med att utföra provet?

Provpaketet måste inkomma till labbet inom 6 månader från det datum du lagt din beställning. Efter den tiden är provet förbrukat och ett nytt måste beställas.

Var lämnar jag in provkittet?

Vi rekommenderar inlämning via Eurofins inlämningsställe före sista inlämningstid. Då säkerställs att vattenproverna hinner fram till labbet i tid. Inlämningsställen ser du enligt länk: https://www.eurofins.se/kontakta-oss/provinlaemning/

Du kan även köpa en fraktsedel med PostNord och lämna provkittet hos ditt närmaste PostNord-ombud. Det är då väldigt viktigt att du säkerställer vilken tid som ditt ombud har som senast inlämningstid och ta provet så nära inpå den tid som möjligt. Missas detta riskeras att provet kommer in försent vilket kan resultera i att du måste göra om proceduren igen.

Hur får jag reda på svaret av vattenanalysen?

Så snart proverna är analyserade så kontaktar vi på Renton vattenrening dig för en genomgång av rapporten och du får givetvis även underlaget som PDF till din mail. Behöver vattnet åtgärdas så ger vi dig ett förslag på rening anpassat utifrån dina behov.

Jag har långt till närmaste inlämningsställe, kan jag skicka det på annat sätt?

Du kan köpa en fraktsedel med PostNord och lämna provkittet hos ditt närmaste PostNord-ombud. Det är då väldigt viktigt att du säkerställer vilken tid som ditt ombud har som senast inlämningstid och ta provet så nära inpå den tid som möjligt. Missas detta riskeras att provet kommer in försent vilket kan resultera i att du måste göra om proceduren igen.

Du beställer enkelt din returfraktsedel för 179 kr här.

Hur lång tid tar det att analysera mina vattenprov?

I normalfallet så kommer vi att kontakta dig inom 15 arbetsdagar efter det att du lämnat in ditt vattenprov och gå igenom analyssvaret.

Leveranstid för provtagningsmaterial överstiger i normalfallet inte 5 arbetsdagar.